Atracții turistice
Comandău
Această localitate cu denumire neobișnuită, situată la 1017m înălțime, este așezarea cu populație majoritar maghiară aflată la cea mai mare altitudine din Bazinul Carpatic. Denumirea ei datează de pe vremea monarhiei austro-ungare, Graenzkommando, adică zonă de frontieră.
Odorheiu Secuiesc, Strada Tompa Laszlo
In parcul de sculpturi sunt comemorați 13 personaje remarcabile ale culturii și istoriei transilvănene.
Nicolesti
Fondatorul de familie Bialis Ferenc este de origine italian din Geneva, ajuns ca soldat în Transilvania în jurul anului 1650. Conacul Bialis a fost construit în anul 1837 în stilul cunoscut nobil secuiesc, cu suprafețe mari de terenuri și construcții auxiliare, împrejmuit cu gard de piatra.
Comandău
Fără îndoială cea mai frumoasă și cunoscută drumeție din lanțul muntos. Până la Ölves puteți ajunge cu mașina, de unde poalele oferă o panoramă continuă.
Comandău
Biserica romano – catolică din Ghelința – sit al patrimoniului Mondial UNESCO.
Comandău
Conacul Mikes – Szentkereszty grădina se poate vizita gratuit clădire funcționează ca muzeu, se poate vizita cu bilet de intrare.
Comandău
Calea ferata forestiera de la Comandau este una dintre caile ferate cu ecartament ingust care in trecut, a fost folosita la transportul materiei prime lemnoase exploatate din munti.
Comandău
Carpatii de Curbura. Muntii Vrancei cu subunitatea lor, Muntii Bretcului, ce se afla pe teritoriul judetului Covasna va vor surprinde prin culmi largi si domoale, cu paduri intinse, cu locuri aparent uitate de lume, unde nu umbla decat animalele salbatice.
Comandău
Planul Inclinat de la Comandau a fost inaugurat in anul 1890 fiind unicat in Europa si o adevarata inginerie ce a rezultat din maestria inginerului Emil Lux.
Odorheiu Secuiesc, Strada Tamási Aron
Casa de cultura a fost construit între anii 1950-1959 și este dotat cu 2 amfiteatre, camere de proba, birouri.Linga clădire se afla statuia de bronz a scriitorului și caricaturistului Tomcsa Sandor creația sculptorului Szekely Jozsef.
Băile Tușnad, Strada Olt
Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din România. Este situat în masivul Ciomatu din județul Harghita, în stânga râului Olt, în apropiere de stațiunea Tușnad. Lacul este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu Mare (în maghiară Nagy-Csomád), din masivul vulcanic Puciosu, locul celei mai recente erupții vulcanice în Carpați și în Europa de Est, care a avut loc acum câteva zeci de mii de ani (probabil mai recent de acum 42.000 ani).
Odorheiu Secuiesc, Strada Bazinului
Cel mai vechi monument al secuimii construit în sec.XIII în stil romanic.
Odorheiu Secuiesc, Strada Tompa Laszlo
A fost construit în stil renascentist de către domnitorul Janoș Zsigmond.
Odorheiu Secuiesc, Strada Városháza
Clădirea este o combinație a stilurilor baroc și clasic construit între anii 1728-1779.
Odorheiu Secuiesc, Piata Marton Aron
A fost fondat de către Bethlen Janoș în 1670.
Odorheiu Secuiesc, Piata Marton Aron
A fost construit în anul 1912 în stil numit secesiune ungureasca.
Odorheiu Secuiesc, Piata Marton Aron
Biserica în stil clasic baroc se afla în centrul orașului și a fost construit în 1781.
Odorheiu Secuiesc, Strada Városháza
Construit in 1896 se situeaza în centrul orașului.
Odorheiu Secuiesc, Strada Baroti Szabo David
Unul dintre cele mai impunătoare clădiri din Odorhei.
Odorheiu Secuiesc, Strada Baroti Szabo David
Este considerat ca monument în registrul oficial al monumentelor județului Harghita.
Miercurea Ciuc, Piața Cetății