Foglalás
Inchide

Pensiunea Abásfalva

În valea Homorodul-Mare, la 4 km nord-est față de localitatea Mărtiniș, se situează localitatea Aldea. Este înconjurată la est de Várhegy (836m), iar la vest de Bozbokor (716m) și Zsuva-tető (768m). La 1 km față de acest sat se află Comănești și la 11 km Băile Homorod.

Specific acestei zone, sunt majoritatea caselor construite din piatră, zugrăvite în alb sau albastru deschis și cu porți de piatră. Acest stil arhitectural tradițional dorește să îl păstreze și pensiunea de două margarete din Aldea. Casele pensiunii păstrează caracteristicile arhitecturii tradițional-populare specifice zonei dintre cele două râuri Homorod și a influenței săsești din zona învecinată, pe care doresc să le transmită și generațiilor viitoare. De aceea, pe bună dreptate putem numi localitatea Aldea ca fiind ,,Torockó” al Zonei Odorheiului.

Acest loc autentic este o oază a calmului și a liniștii. Curtea comună a caselor, sub umbra răcoritoare a nucului, este locul ideal pentru petrecerea timpului liber cu familia și prietenii. În cele patru case, în total putem găzdui 25 de persoane și putem pune la dispoziția oaspeților o cameră de întâlnire pentru activități comune, în grup. În serile calde de vară, oaspeții noștri se pot răcori în pivnița casei, potrivită pentru o degustare de vin.

Locul acesta este ideal nu doar pentru odihnă, dar și pentru drumeții. Puteți vizita cheile de pe valea râului Vargyas sau să descoperiți cea mai lungă peșteră a văii, peștera Almasi (1527m). Vizitarea rezervației naturale din Sânpaul, posibilitatea practicării pescuitului sportiv și a activităților de echitație pot oferi, de asemenea, momente de relaxare vizitatorilor. Dacă ne vizitați iarna, aveți oportunitatea de a schia în Băile Homorod sau să savurați posibilitățile de distracție din frumoasele împrejurimi.