Foglalás
Bezár

Abásfalva panzió

Homoródszentmártontól 4 km-re észak-keletre, a Nagy-Homoród völgyében fekszik Abásfalva. Keletről a Várhegy (836 m), nyugatról a Bozbokor (716 m), illetve a Zsuva-tető (768 m) határolják.

A falutól 1 km-re található Homoródkeményfalva, innen pedig 11 km-re Homoródfürdő fekszik.

A településre a kőből épült, többnyire fehér, illetve világoskék házak és kőkapuk a jellemzőek. Ezt a jellegzetes építészeti stílust kívánta megőrizni az abásfalvi két margarétás panzió. Ezek a házak, a két Homoródmente sajátos, a közeli Szászföld hatására kialakult egyedi népi építészetének egy darabkáját menti át a jövő nemzedéknek, ezért méltán nevezhetjük Abásfalvát Udvarhelyszék “Torockójának”.

Ez az autentikus környezet a nyugalom, a csend szigete. Az egybenyitott házak udvara, a hűs diófa árnyéka ideális környezet a családi programok megszervezésére. A négy házban összesen 25 vendéget tudunk fogadni, ugyanakkor közösségi termünk, csoportműhelyeknek ad teret. A fülledt nyári estéket kellemes, borozásra alkalmas pincében tölthetik az ide látogatók.

A környék nemcsak pihenésre alkalmas, hiszen túrázásra is van lehetőség a Vargyas szorosban, illetve feltérképezhető a völgy leghosszabb barlangja, az Almási barlang (1527 m). Kikapcsolódást nyújthat az idelátogatónak a homoródszentpáli természetvédelmi terület meglátogatása, ugyanakkor sporthorgászatra, lovaglásra is van lehetőség a környéken. Ha télen látogatnak hozzánk, síelhetnek Homoródfürdőn, vagy élvezhetik a környék biztosította kikapcsolódási lehetőségeket.

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!