Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Bezár

Székely bakancslista

Hogy miért érdemes Székelyföldre utaznod?.. mert hazavárunk... mert szeretnénk, hogy megismerj bennünket.... mert tudjuk, hogy jó helyen vagy nálunk!

5 bakancslistás célpontot adunk neked, hogy erdélyi utazásodból a lehető legtöbbet kihozhasd:

  • 1.Történelem: A székelyderzsi unitárius templom mára már az Unesco Világörökség része nem véletlenül, hiszen a vártemplom szakrális jellege mellett, Szent László királyunk legendás alakja körbeöleli a környezetet. Érdekesség: A falu lakói a mai napig a templomban tárolják a füstölt élelmiszereket, amelyeket meg is lehet kóstolni. Kedvet kaptál egy füstölt kolbászkarikára?

  • 2.Kultúra: Ha Erdélyben jársz, ki ne hagyd az úticélok közül a székely fővárost, Székelyudvarhelyt, hiszen történelmi hangulatával, sokszínű kulturális lehetőségével egyszerre röpít vissza a múlt századok hangulatába, és lehetőséget nyújt az aktív pihenésre.

  • 3.Hagyomány: Biztosan hallottál már a székely hagyományokról: ilyen a székelykapu faragás is. Ezek a kapuk tipikus székely motívumokkal vannak díszítve, és nem ritka, hogy a kapuba mélyesztett pihenőhely fölé, vándort illető mottót vésnek. Látogasd meg a Székelyudvarhelytől 7 kilométerre található Máréfalvát és pihenj meg egy székelykapu árnyékában!

  • 4.Kikapcsolódás: A 80 féle ásványi anyagot tartalmazó parajdi só messze földön híres. Engedd gyógyulni tested és lelked egyaránt a Parajdi Sóbányában!

  • 5.Természet: A székelyek szent hegyén, a Hargitán megérezheted azt a varázslatos lelkiállapotot, amit csak a csodálatos vulkáni táj, a fenséges fenyvesek és a gyors hegyi patakok látványa nyújthat.

Melyik úticél az, amelyet nem hagynál ki? Írd meg nekünk!

Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Közösségi oldalak
Normál verzió Mobil verzió